е явление сред сериалите, дори на фона на силните и

...
 е явление сред сериалите, дори на фона на силните и
Коментари Харесай

Нормални хора: фатална ли е временната физическа раздяла за истинската любов?

 е събитие измежду сериалите, даже на фона на мощните и плодоносни последни години. Заснет е по акламираната книга на (издадена на български от " Еднорог " ), режисьори са Лени Ейбрамсън (Room) и Хети Макдоналд, оценката в IMdb е 8.5 (заслужава доста повече) и има към този момент 4 номинации за " ЕМИ "!

Малко ирландско градче. Конъл (Пол Мескал) е наедрял и снажен младеж с румено твърдо лице, леко крив нос и детски сини очи, ръгби звезда и известен и интелигентен възпитаник. Мариан (Дейзи Едгар-Джоунс) е фина и нежна госпожица с изящни дребни черти, тънка фигура и уплашен и нерешителен взор, непопулярна и самотна. Тя и той  се познават добре, тъй като майката на Конъл, обилната, привлекателна, устата и дългокоса Лорийн (Сара Грийн) чисти в просторния, богаташки и демонстративен фамилен палат дворец на Мариан. Двамата стартират загадка бурна, полова и чувствена връзка, която около бала за довеждане докрай катастрофира зло и мъчително поради неговото безволие и ирационалния му боязън (порицани от честната му и почтена майка).



Трябва да с отворени усещания, по тази причина няма да описвам доста. Важна детайлност са нейните хладни и даже враждебни връзки с инертна и унила майка и нападателен и безсърдечен брат, както и неговото другарство със съотборници, които не са на неговото интелектуално равнище. И Конъл, и Мариан са признати в " Тринити ", където отново се срещат, само че тя вече се е трансформирала в самоуверена и целеустремена млада жена. За всички нас е ясно, че са родени един за различен и се обичат същински, само че някак си се разминават – всеки има съкровен сътрудник (на които няма да обърна внимание, макар че са колоритни и интересни), а между тях са " единствено другари ". Естествено, такова нещо няма, връзката им още веднъж става гореща, завладяваща и интимна, само че всяка нелепост е способна отново да ги раздели – той е нерешителен, неуверен и сбит, задава си прекомерно доста въпроси, тя е уязвена и ранима и се опасява за своите граници на устойчивост.

След доста превратности, криволичения, психически клопки и прочувствени бездни краят (има ли подобен?) идва в действителност внезапно, само че е умен и отворен, оставяйки един безконечен въпрос да виси във въздуха – съдбовна ли е краткотрайната физическа разлъка за същинската обич?

Сериалът можете да гледате в HBO Go.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР